- מדבירים פלוס
- הדברת חרקים
- ריסוס והדברה בגינה
- הדברת קימחון
הדברת קימחון
מתחת תקראו על הקימחון, על הדחיפות להדביר אותו, כמה יעלה לכם להיעזר במדביר לשם כך וגם כיצד תוכלו לאתר אחד באזור מגוריכם דרך מדבירים פלוס - כל הפרטים ועוד מתחת.
מהו קימחון?
קודם כל - חשוב להבהיר שקימחון הוא אינו חרק אלא פטרייה. "הקימחון" כרמז לשמו - מותיר על גבי צמחים אזורים אבקתיים לבנים הדומים לקמח . הוא נפוץ בעיקר בתקופת הסתיו והחורף אך בקיץ הוא לרוב מושמד באופן טבעי ע"י קרני השמש. הסיבה שהוא מגיע בחודשים המעוננים היא כי הוא מעדיף אזורים לחים מאוד וחשוכי אור (כיאה לפטריות אחרי גשם).
האם קימחון גורם נזק לצמחים?
הימצאות פטריית קימחון על צמח פוגמת בתהליכים מזינים בו כמו פוטוסינתזה, בתהליכי נשימה של הצמח וכך פוגעת למעשה בהתפתחות תקינה של הצמחייה שלכם.
הצורך בריסוס נגד קימחון נובע מכך שהקימחון גורם לנזק כה רב לצמחייה, כך שבד"כ לקראת עונת הקיץ, כבר לא נותרת צמחייה חיונית לטפל בה. אז במידה והבחנתם בסימנים מחשידים על הצמחים, כדאי שתפעלו מהר להזמנת מדביר.
מהו מחיר הדברת קימחון
מחירי הדברת קימחון נעים בד"כ בין 250 - 400 ש"ח וזאת בעבור שטח של עד 100 מ"ר. מדובר בפעולת הדברה נרחבת של עשבים שבמקור מיועדת לעשבים שוטים אך אידיאלית גם כנגד זני פטריות שונים, הכוללים את הקימחון.
מחיר ממוצע להדברת קימחון בצמחים: 325 ₪
טווח מחיר גבוה 400 ₪
טווח מחיר נמוך 250 ₪
אילו חומרי הדברה נגד קימחון קיימים?
כיום ניתן לבצע ריסוס נגד קימחון ע"י שימוש בחומרים כימיים, אורגניים וביתיים, שאותם נציג מתחת. חשוב להבהיר: לפני הדברת קימחון בצמחייה, צוות מדבירים פלוס ממליץ בחום להרחיק את הצמח הנגוע במידת האפשר מצמחים בריאים שטרם נדבקו וזאת כדי למנוע התפשטות הקימחון גם אליהם.
- הדברת קימחון באופן כימי - הדברת קימחון עם חומרי הדברה כימים שמורשים לשימוש ע"י מדבירים בעלי רישיון. שיטה זו מתאימה יותר להדברת אזורים נרחבים בגינה או בחצר היות והיא חזקה יותר בהשוואה ליתר שיטות ההדברה שנדון עליהן וגם כי היא פועלת בצורה נרחבת.
- ריסוס נגד קימחון באופן אורגני - ריסוס אורגני נגד קימחון יתבצע בחומרי הדברה אורגניים, הכוללים: נימראד, קונפידור, נימפר ועוד, שגם אותם מדביר יישם במידת הצורך.
- הדברת קימחון באופן ביתי - אם ברצונכם להדביר את הקימחון לבד, דעו כי הדבר אכן אפשרי אך הוא עשוי שלא לצלוח ולחזור על עצמו בהמשך עקב היעדר ידע מספק בנושא. דרך ראשונה להסיר את הקימחון לבד היא לחשוף את הצמחייה לקרני שמש ישירות. עוד שיטה להדברת קימחון היא לקטוף עלים נגועים או לחילופין - לנקות אותם עם מתלית לחה משאריות הפטרייה.
קבלו הדברה מקצועית נגד קימחון במדבירים פלוס
במידה ואתם מגדלים צמחייה שנדבקה בפטריית הקימחון כדאי שתדעו שמדובר בזמן שאול, שכן לא ירחק הזמן שצמח אחד ידביק את השני עד להרס מוחלט לגינה שלכם. השאירו פרטים בטופס המצורף וקבלו בחינם עד 3 מדבירים מומלצים באזורכם, ביניהם תוכלו לברר מידע ומחיר להדברת קימחון וכך לבחור בהצעה הזולה ביותר מבלי לבזבז זמן יקר או כסף.
באילו צמחים נפוץ הקימחון?
אנחנו לא רוצים להלחיץ אך כדאי שתדעו שקימחון נמשך למגוון רחב של גידולים, שביניהם נמנים עצי פרי ושתילי ירקות. להלן רשימת הצמחים שקימחונים אוהבים:
- עצי מנגו
- גפן
- עגבניות
- חציל
- ורדים
- במלפפון
- אבטיח
- קישוא
- נקטרינה
- תפוח
- מלון
- אפרסק
הדברת קימחון - הלכה למעשה
הדברת קימחון מצמחים לרוב מתחלקת הן לגיזום של הענפים הנגועים בצמח, השקייה ואז בריסוס מחומרים משתנים. מתחת נציג כיצד מתבצעת הדברה קימחון בעצי מנגו, שיחי ורדים ובגפנים. :
- הדברת קימחון במנגו - הדברת קימחון במנגו תתבצע לעתים בהדברת חומרים קוטלי פטריות ולעתים המדביר יבחר דווקא להשתמש בהדברת העץ ע"י 'גיפור' (מלשון גופרית) שהיא פועלת ע"י שחרור קיטור אבקתי.
- הדברת קימחון בגפן - הדברת קימחון בגפן תבוצע ע"י ריסוס של חומר הנקרא "אקוגן" בתדירות של אחת לשבועיים למשך חודש.
- הדברת קימחון בורדים - ע"מ להדביר קימחון בורדים יהיה על המדביר להשתמש בחומרי הדברה הנקראים "ספרול" או "טהיסטון".
איך למנוע הדבקה חוזרת בפטריית קימחון?
כפי שכבר קראתם בתחילת הדף, פטריית הקימחון מתרבה ומשגשגת בעיקר באזורים חשוכים ולחים, כך שאם ברצונכם למנוע הגעה חוזרת שלה, יהיה עליכם למקם את הצמחייה באזורים החשופים לשמש, לגבי הלחות אל דאגה, קרני השמש כבר ידאגו לייבש אותה.